www.portgreen.net

Polisa Privatnosti

Svrha ove polise privatnosti je da vas informiše o tome koje informacije se od vas sakupljaju kada posetite našu Internet adresu www.portgreen.net (u daljem tekstu „Portal“) ili kada postanete član ili kupac, kako će se takva informacija koristiti od strane Universal Mechanical Engineering Equipment-a (u daljem tekstu „Kompanija“) i/ili drugih lica ili subjekata, sa kojima takva informacija može biti podeljena, vaš izbor u vezi prikupljanja informacija, korišćenja i distribucije takvih informacija, vaše mogućnosti da ih menjate, ažurirate, korigujete ili brišete i o sigurnosnim procedurama koje smo sproveli kako bi smo zaštitili vašu privatnost.

OBJAVA

Sakupljanje informacija

U različitim prilikama će te biti upitani za određene tipove pesonalno-identifikacionih informacija (npr. Vaše ime i prezime, poštanska adresa, grad, država, poštanski broj, broj telefona, email adresa, kreditna kartica, informacije o banci u vezi sa automatskim uplatama/isplatama, itd.). Mi se nadamo da ćete nam obezbediti ove informacije. Međutim, ako niste voljni da nam predate vaše pesonalno-identifikacione informacije, molimo vas da nam ih ne predajete. Ovo znači da u nekim slučajevima nećemo biti u mogućnosti da vam pružimo servis koji ste zahtevali.

Takođe se može desiti da sakupimo ne-personalno-identifikacione informacije prilikom vaše posete Portalu (npr. Vaša IP adresa, tip pretraživača, ime domena, itd.). Ove informacije se sakupljaju i analiziraju kako bi se poboljšalo funkcionisanje i sadržaj Portala.

Korišćenje Informacija

Mi koristimo informacije sakupljene o vama u različite svrhe. Bićete informisani o ovim svrhama za vreme prikupljanja informacija. Generalno, međutim predviđamo sledeća korišćenja:

Posetioci Portala

Informacije o vama se mogu koristiti da vas dodamo na našu meiling listu; dostavimo vaše ime Portgreen distributeru u vezi vašeg izraženog interesa za naše proizvode ili poslovne mogućnosti; za analizu trendova i statistiku; za poboljšanje operativnosti Portala; da vam serviramo sadržaj i reklame; i pošaljemo informacije i promotivni materijal o Portgreen Portalu, kao i drugih kompanija.

Kupci

Informacije o kupcima će dodatno biti korišćene da obezbede servis kupcu; potvrde i ispune narudžbe; izvrše dostavu narudžbe; i rukovode plaćanjima, mogućim problemima i nesporazumima sa kurirskom službom i drugim davaocima usluga.

IZBOR

Mi imamo postojeće poslovne odnose i možemo razviti i druge u budućnosti sa poslovnim partnerima. U ovom slučaju, mi možemo podeliti ili na drugi način dozvoliti pristup informacijama koje su sakupljene od vas, koje će omogućiti našim poslovnim partnerima da vas kontaktiraju u vezi proizvoda i usluga koja vam mogu biti interesantne.

U trenutku kada budemo sakupljali informacije od vas, mi ćemo vam dati izbor da prihvatite ili odbijete mogućnost da vaše informacije budu podeljene za takvu vrstu marketinga, kao i za marketing sa Portala i od strane Kompanije.

DALJI TRANSFERI

Mi možemo angažovati vanjske saradnike/službe da izvršavaju funkcije u naše ime. Primeri takvih funkcija su ispunjavanje narudžbi, dostava paketa, email administrativne funkcije, procesuiranje plaćanja preko kreditnih kartica, i obezbeđenje klijentskih usluga. Ovi/e vanjski saradnici/službe su pod ugovornom obavezom da koriste poverljive informacije koje su dobili od naše kompanije samo za svrhu koja potpada unutar funkcija za koje su potpisali ugovor i koje obavljaju za Kompaniju.

Mi možemo otkriti informacije koje smo sakupili o vama kada imamo razlog da verujemo da je neophodno izvršiti identifikaciju, kontakt ili izvršiti pravni postupak protiv fizičkog ili pravnog lica koje možda nanosi štetu vama, nama ili trećim licima. Takođe, možemo otkriti informaciju ako to od nas zahteva zakon.

Linijski izveštaji, koji informacije o Distributerima u Distributerskoj Ličnoj Liniji, uključujući, ali i ne ograničavajući se na, ime, adresu, distributerski broj, broj telefona, email adresu, nivo ili status, statistiku volumena i prodaje, se daju Distributerima u striktnoj poverljivosti i čisto u svrhu podrške Distributeru za njihov dalji poslovni rad na Portgreen Portalu. (Organizacija Distributerske Lične Linije se sastoji od svih Distributera koje je neki Distributer lično sponzorisao, kao i sva ostala lica sponzorisana od tih Distributera).

Linijski izveštaji, uključujući sve podatke koji su sadržani u njima, predstavljaju poverljive vlasničke poslovne tajne Kompanije. Distributeri ne smeju sakupljati, okupljati, nabavljati i distribuirati poverljive ili lične ili združene informacije o drugim Distributerima sa Portala ili o njihovim kupcima, osim u vezi sa njihovom Distributerskom Ličnom Linijom i samo u svrhu njihove poslovne promocije na Portalu, kao i da rukovode, motivišu, pomažu i obučavaju njihove Distributere u Ličnoj Liniji.

Treba da ste svesni da Distributeri koji dobijaju Linijske Izveštaje su možda bazirani u državama koje ne obezbeđuju isti ili sličan nivo zaštite privatnosti kao što je u vašoj državi. Međutim, Kompanija će preuzeti razumne mere da osigura kako bi informacije ostale poverljive.

SIGURNOST

Mi preuzimamo razumne korake kako bi smo osigurali da lične informacije koje sakupimo o vama ostanu tačne, aktuelne i zaštićene. Na žalost, ne postoji način transfera podataka preko Interneta koji je 100% siguran i dok mi pokušavamo sve što je u našoj moći da zaštitimo vaše lične podatke, ne možemo dati garanciju o njenoj kompletnoj zaštiti. Mi ne preuzimamo bilo kakvu odogovornost u slučaju štete koju vi ili bilo koje treće lice možete imati zbog narušavanja poverljivosti vaših podataka kao rezultata vašeg korišćenja Portala ili bilo koje informacije poslate na i/ili preko Portala.

INTEGRITET PODATAKA

Personalno-identifikacioni podaci će se držati u aktivnim fajlovima ili sistemu sve dok god je potrebno kako bi se ispunila svrha zbog koje su prikupljeni ili sve dok je neophodno da se izvrše ugovorni odnosi sa Distributerom i njegovim/njenim Distributerima u čijoj Ličnoj Liniji se on/ona nalazi, i komercijalni odnosi sa kupcem.

Kompanija će uložiti razuman trud kako bi osigurala da su podaci tačni i kompletni.

PRISTUP I KOREKCIJA VAŠIH PODATAKA

Ako uočite bilo kakvu netačnosti u vašim ličnim podacima, ili ako vam je potrebno da napravite izmene ili bi ste želeli da proverite ove podatke, molimo vas da nas kontaktirate kako bi smo ažurirali vaše informacije u našim zabeleškama ili možete sami ulaskom na Portal ažurirati ove podatke. Naše kontakt informacije su vam date niže u tekstu. Mi ćemo se voditi komercijalno razumnim trudom u zadovoljenju vaših zahteva.

ŽALBE

Kompanija se odnosi prema privatnosti veoma ozbiljno. Ako mislite da se Kompanija nije držala ove Polise Privatnosti, možete nam pisati na dole navedenu adresu ili nas pozvati telefonom. Molimo vas da nam opišete u što više detalja je to moguće, načine na koje verujete da je polisa Kompanije neispoštovana. Mi ćemo ispitati vašu žalbu odmah. Ukoliko ne dobijete potvrdu o prijemu vaše žalbe, ili vaša žalba nije procesuirana na zadovoljavajući način, molimo vas da kontaktirate Rukovodioca odelenja za Privatnost, koji će biti vaša veza sa Kompanijom u rešavanju problema. Kontakt detalji Rukovodioca odelenja za Privatnost su: privacy@portgreen.net.

SPECIFIČNOSTI PORTALA

Zaštita Dece

Portal je namenjen za generalnu publiku i nije specifično namenjen za decu, niti cilja na dečiju populaciju. Naprotiv, registracija za distributere je jedino moguća preko 18 godina. Mi, koliko nam je poznato, ne sakupljamo, ne koristimo ili ne širimo bilo kakve personalno-identifikacione podatke o osobama ispod 18 godina. Ako, međutim, saznamo da su sakupljeni personalno-identifikacioni podaci o osobi ispod 18 godina, izbrisaćemo sve podatke te osobe iz naše baze.

Kolačići i Praćenje

Kolačići su mali delovi informacija koji se skladište na hard disku računara. Mi možemo koristiti kolačiće da vas prepoznamo kada ponovo uđete na Portal kako bi smo vam obezbedili bolje iskustvo prilikom korišćenja Portala. Naši kolačići ne sadrže bilo kakve presonalno-identifikacione podatke, kao što su vaše ime, ili osetljive informacije,kao što su brojevi vaših kreditnih kartica. Mi možemo dozvoliti trećim licima da koriste kolačiće na Portalu, ali ne možemo kontrolisati njihovo korišćenje ili sadržaj. Internet pretraživaći često dozvoljavaju da izbrišete postojeće kolačiće sa vašeg hard diska, da blokirate korišćenje kolačića i/ili da budete upozoreni kada naiđete na kolačić. Ako izaberete da blokirate kolačiće, molimo vas da primite k znanju da možda nećete moći da imate prednost od korišćenja svih alata i funkcija Portala. Međutim, Kompanija i naši vanjski saradnici/službe (treća lica) koji obavljaju za Kompaniju usluge povezane sa Portalom, koriste praćenje pretraživačke istorije jedino u svrhu opisanu u sekciji „Korišćenje informacija“ u ovoj Polisi Privatnosti i ne dozvoljavamo trećim licima da stupe u reklamiranje preko našeg Portala koristeći istoriju vašeg ponašanja na Internetu.

Veze Trećih Lica

Portal može sadržati veze na Internet portale kojima upravljaju i koje održavaju treća lica i nad kojima Kompanija nema nikakvu kontrolu. Bilo kakve informacije koje date na raspolaganje portalima trećih lica, će biti korištene prema uslovima korišćenja i privatnim polisama tih portala. Mi nemamo nikakvu odgovornost za sadržaj, delovanje ili polise portala trećih lica. Uključivanje Internet portala trećih lica na našem Portalu, nikako, niti na bilo koji način, ne predstavlja odobrenje sadržaja, delovanja, niti polisa tih portala.

Izmene Polise

Ova polisa privatnosti stupa na snagu 12. Marta 2014. Kompanija zadržava pravo da izvrši bilo kakve promene na ovoj polisi u bilo koje vreme. Bilo koje promene polise će stupiti na snagu odmah nakon upozorenja o promeni, koje ćemo vam dostaviti emailom ili postavkom nove verzije na Portal. Vaše korišćenje Portala nakon ovih promena će značiti da ste prihvatili sve promene u Polisi Privatnosti. Potrudite se da periodično pregledate ovu Polisu Privatnosti kako bi ste bili sigurni da ste upoznati sa najnovijom verzijom. Možete veoma lako proveriti da li ste upoznati sa najnovijom verzijom Polise, tako što ćete proveriti datum kada je poslednji put izvršena revizija Polise, a koji se nalazi na samom dnu teksta Polise. Ako imate zamerke prema ovim promenama, mi ćemo prema vama ispoštovati Polisu Privatnosti od predhodne verzije do trenutka vaše pismene zamerke. Međutim, ako se ne slažete sa ovim promenama Polise, molimo vas da dalje ne koristite Portal, jer on dalje funkcioniše po tim novim pravilima. Ukoliko nastavite da koristite Portal nakon objave poslednjih promena, automatski se slažete sa tim promenama i prihvatate novu Polisu Privatnosti u potpunosti.

Pitanja i Komentari

Ako imate pitanja ili komentare u vezi ove Polise Privatnosti, ili ako želite da pristupite ili napravite promene u podacima koje imamo o vama, molimo vas da nas kontaktirate na privacy@portgreen.net.

Poslednja Revizija 31.12.2014.

Ostanimo u kontaktu